Esitykset

Teillä on tilaisuus, meillä on ohjelmaa - voimmeko yhdistää voimamme?

Eturivin taiteilijat ovat lähtökuopissa tulemaan valitsemallenne paikalle viihdyttämään teitä!
Valitse produktioista teille sopivin ja ota yhteyttä, niin yksinkertaista se on.

Emme viekkaudella ja vääryydellä vaan vilpittömin mielin tulemme luoksenne, missä olettekin.

 • Tahroja paperilla

  Lauluntekijä Juha Tapio ja Näyttelijä Otto Kanerva paneutuvat konsertissa legendaaristen suomalaisten sanoittajien lauluihin. Konsertissa kuullaan lauluja Helismaasta Syrjään, Vainioon ja edelleen Hectorin kautta Hanhiniemeen.

  Arvostelu Kainuun Sanomissa 7.7. 2010.

  Yhtenä iltana poikien parhaita
  Juha Tapio ja Otto Kanerva valitsivat parhaat suomalaiset laulutekstit.
  Kalle Torniainen sovitti. Lenni-Kalle Taipale sekä Ako Kiiski ja Peter Engberg.

  Tahroja paperilla ja muita suomalaisia sanoituksia. Runoviikon ensi-ilta Kajanuksessa 6.7. Solistit: Juha Tapio, Otto Kanerva. Sovitukset: Kalle Torniainen ja orkesteri. Kalle Torniainen, rummut; Lenni-Kalle Taipale, flyygeli; Peter Engberg, kitara, mandoliini; Ako Kiiski, basso.

  Kun Kirsi-Kaisa Sinisalo tilasi Juha Tapiolta ja Otto Kanervalta laulu-illan Runoviikolle, kaverukset olivat Kuusankoskella punttisalilla. Nopeasti syntyi ajatus koota pakettiin parhaat suomalaiset sanoitukset.

  Kalle Torniainen orkestereineen sai tehtävän sovittaa biisit. Kuuden nuoren miehen ryhmätyön tulos tarjoiltiin tiistai-iltana hikiselle naisyleisölle Kajanuksessa. Joukossa toki jokunen mieskin, naisensa kyljessä.

  Konsertin alkaessa alkaa myös Hollanti-Uruguay -semifinaalin toinen puoliaika tasatilanteesta 1-1. Kun mies tulee tuossa välissä konserttiin, syyn täytyy olla parhaasta päästä tai ainakin esityksen. Onneksi molemmat ovat.

  Mutta mistä on laulut tehty, kun ne miesten mielestä parhaita ovat? Ne on tehty oravista, hummista, etanoista norpista, albatrosseista ja hihasta lehahtavista koista.

  Oikeastaan ne on tehty reissuista, haaveista, kovasta elämästä. Ne on tehty kaipuusta luontoon ja rauhaan tuntemattomahan tupahan. Eikä niissä väisteltäis kuolemaa. Ne on tehty lapsuudentoverille tai John Lennonille. Ja niissä enkelit ovat mustia.

  Ja vain muutaman kerran, kun ne laulut on tehty naisista, ne naiset on tehty oljista ja neidit kesäheinistä. Eikä niille lausuttais’ sanaakaan, ois lupa koskettaa vaan ja toinen ois tuntematon.

  Ne laulujen naiset tanssii navetan katolla pääkainalossa, vaikka ovat sopivasti lihavia lähes sadan kilon keijukaisia. On niiden kanssa miehellä ollut retkensä ja hetkensä. Mutta ei niiden kanssa ole häitä tanssittu. Kun maailma houkuttaa pois morsion, tuuli kylmästi kutittaa selkää ja jää vain tahroja paperille.

  Mutta konsertista jää hyvä mieli.

  Uuden polven solistit ovat helkkarin hyviä, ja Torniaisen Kallesta on kasvanut oman orkesterinsa täyspätevä johtaja. Mutta kyllä Lenni-Kalle Taipalekin pääsi näyttämään kaikki lahjansa, kun vanha tornaattori lyötiin romuiksi.

  Raimo Viirret


  Mukana:
  Lauluntekijä Juha Tapio 
  Näyttelijä Otto Kanerva

  Kapellimestari/ Sovittaja: Kalle Torniainen


  Tekniset tiedot

  • Normaali rumpumukitys ( 2 tomia)
  • Laadukas sähköpiano tai flyygeli
  • Kitaristille 3 linjaa (sähkismikki, akkari D.I. ja mandoliini D.I.)
  • Basistille D.I.
  • Taustalaulumikit kitaristille ja basistille
  • Monitorilinjoja 5, pianolle ja toiselle solistille in-ear mahdollisuus. Muille kulmat.
  • Toinen solisti soittaa akkaria, D.I. siihen.
  • Solisteille kaks laadukasta laulumikkiä puomillisilla ständeillä. Kolme baarijakkaraa.

   

    Takaisin